-
OVER DEZE WEBSITE
-
Mestcel Activatie Syndroom
-
- Articles coming soon
-
- Caseïne en lactose intolerantie
- Covid 19 en mestcelactivatie
- De amygdala resetten bij MCAS en MCS
- Erfelijk verhoogd tryptase
- Glutamaat verhoogt histamine
- Heb ik MCAS, HIT, TILT, PDS of CVS?
- Oxalaat belasting
- Parkinson door voedselintolerantie
- Salicylaat
- Thiol intolerantie
- Vulneraria tegen bloedklonters
- CGRP medicatie migraine en histamine
- Multiple Chemical Sensitivity (MCS)
-
- Erfelijk verhoogd tryptase
- Is MCAS een bindweefselziekte?
- Medical Taping
- Help, er is een Nalcrom tekort
-
- Articles coming soon
-
Histamine intolerantie
-
-
- Articles coming soon
-
- Articles coming soon
-
- Articles coming soon
-
-
Organen
-
- Histamine verlagen met bacteriën
- Lekke darm door vitamine D tekort?
- 15 middelen om het darmslijmvlies te herstellen
-
- Akkermansia muciniphila, angst, MCAS en histamine intolerantie
- Bacteriële dysbiose verhoogt risico histamine intolerantie
- F.Prausnitzii en butyraat voor MCAS met darmklachten
- Klebsiella bacterie verhoogt histamine
-
- Articles coming soon
-
- Akkermansia muciniphila, angst, MCAS en histamine intolerantie
- F.Prausnitzii en butyraat voor MCAS met darmklachten
- Herstel van de darmflora en het darmslijmvlies bij verhoogd histamine
- MCAS en rawfood
- Obstipatie door schimmels
- Waarom moet je bij darmklachten opletten met glycoproteïnen?
- Cistus thee
- 15 middelen om het darmslijmvlies te herstellen
-
- Articles coming soon
-
Voeding
-
- Histamine arme kruidenthee
- Histamine in groenten?
- Histamine klachten door zuivel
- Luteoline vermindert mestcel activatie
- Verhoogt histidine histamine?
- Vis en histamine
- Vlees en histamine
- Zwarte Radijs lever ondersteunend bij MCAS
-
- Histamine arme Keto New York Cheesecake
- Histamine arme soep met bloemen
- Histamine arme vegan kokoscurry
- Histamine en koolhydraat arme pannenkoekjes
- Mestcel kalmerende en verkoelende Hibiscus
- Methylatie boost: Granaatappel-komkommer-bieten sap
- Pesto van verse koriander, moringa en chlorella
- Zwarte Radijs lever ondersteunend bij MCAS
-
-
- Lekke darm door vitamine D tekort?
- Methylatie, histamine, B12 en folaat
- NMN bij MCAS en MCS
- Te hoog vitamine B6 zonder supplement?
- Thiamine vitaminetekort bij MCAS
- Vitamine B12
- Vitamine B6
- Vitamine C
- Vitamine D voor je immuunsysteem
- Ribose tekort
- Vitamine B6 en de rol bij de glutamaat en GABA balans
- Vitamine C voorkomt thiaminetekort
-
- Articles coming soon
-
-
Toxinen
-
Enzymen
-
Genetica
-
- Articles coming soon
-
- Articles coming soon
-
Ontgiften
-
Lichaamssystemen
-
- Articles coming soon
-
Neurotransmitters
-
- Articles coming soon
-
- Articles coming soon
-
Psychiatrische problemen
-
Overige oorzaken
Histamine verlagen met bacteriën
De volgende bacteriën verlagen histamine:
Leuconostoc mesenteroides
Leuconostoc spp.
Escherichia Faecium spp.
Sarcina Lutea
Lactobacillus curvatus
Lactobacillus sakei
Lactobacillus rhamnosus
Weisella Hellenica
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9562873
Gangbare bacteriën probiotica
Bifidobacterium infantis
Bifidobacterium longum
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus Rhamnosus, reduceert mestcel activatie en H4 receptoren
Probiotica kunnen het immuunsysteem verschuiven van extracellulair Th2 naar intracellulair Th1.
Th2 zie je een te hoge histamine activiteit in auto immuunziekten, astma en allergieën.
Bij Candida verschuift het immuunsysteem naar Th2.
Bij een onderzoek naar 64 melkzuurbacteriën die voor fermentatie gebruikt worden zag men dat 27 soorten histamine en tyramine verlagen. Daarnaast zijn er 32 soorten van de Brevibacterium linens en coryne form bacterie onderzocht, hiervan verlaagde 21 soorten histamine en tyramine.
Een stam van de Geotrichum candidum verlaagde tyramine een klein beetje.
Van de 44 soorten Micrococcus sp.verlaagden, 17 soorten een of twee biogene aminen. In dit onderzoek had de Micrococcus varians (M. varians) LTH 1540 de sterkste histamine en tyramine oxidase activiteit.
Rustende cellen van de stam vertoonden optimale tyramine-oxidase-activiteit bij een pH van 7 bij 37-40 ° C. Het enzym in het celvrije extract had een pH-optimum tussen 7-8. De enzymactiviteit werd verminderd door NaCl, glucose en hydralazine. Fenylethylamine en tryptamine werden in lagere concentraties geoxideerd dan tyramine. Het potentieel voor amineafbraak bleek niet geassocieerd te zijn met de vorming van biogene amines, aangezien 23 micro-organismen met het vermogen om biogene amines te metaboliseren geen decarboxylaseactiviteit vertoonden ten aanzien van histidine, tyrosine, fenylalanine, lysine of ornithine.