Verkoelende histamine verlagende maaltijdsoep
Verkoelende histamine verlagende maaltijdsoep
Deze soep, wat meer een maaltijdsoep is vanwege de grote hoeveelheid quinoa is heerlijk verfrissend en verkoelend op een warme dag. Ik maakte het voor het eerst op een diner voor vrienden, ik werk dan graag met thema’s, deze keer was dat zuid-Amerikaans, ik weet alleen niet meer precies uit welk land dit recept kwam. In ieder geval uit een land waar het heel warm is en waar citroen welkom is voor verfrissing. Omdat citroen zelf geen optie is, heb ik deze vervangen voor citroengras en limoenblad deze smaken heerlijk en werken histamine verlagend en ontstekingsremmend. Gember werkt sterk ontstekingsremmend. Dit is één van mijn favoriete zomerrecepten!
Verkoelende histamine verlagende soep
- 1 liter biologische zelfgemaakte groentebouillon
- 1 verse citroengras (plat geslagen en in stukken van 2 cm)
- 4 verse blaadjes limoenblad (door midden gescheurd)
- 1 stuk verse gember, ter grootte van een duim ( in dunne plakjes)
- 500 gram biologische kippendijfilets
- 2 eetlepels honing
- 3 dl kokosmelk ((zonder e-nummers))
- 3 eetlepels verse korianderblaadjes (gehakt)
- 500 gram quinoa (gekookt)
- zeezout en peper naar smaak
Breng in een soeppan de bouillon, citroengras, limoenblad en gember aan de kook. Zet het vuur laag en laat de bouillon 10 minuten trekken.
Zeef de bouillon en gooi de smaakmakers(gember, limoenblad en citroengras) weg. Doe de bouillon terug in de pan.
Voeg de kippendijfilets, honing, kokosmelk en limoensap toe en kook nog 10 minuten tot de kip gaar is.
Haal de kippendijfilets uit de soep en spoel af onder koud water. Pluis de kippendijen tot sliertjes kippenvlees. Doe de kip sliertjes terug in de pan.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Serveren: schep in een kom een flinke schep gekookte quinoa en vul aan met de soep en verse korianderblaadjes.